Pilav Yapmanın Püf Noktaları


Yaptığımız pilavlar, kimi zaman lapa kimi zaman da dibi tutmuş olabiliyor. Bunun nedenleri olarak internet sitelerindeki malzemelerin eksikliği, sizin malzemenizin kalitesi, yanlış yapılan yerler olarak gösterilebilir. Pilav yapmanın püf noktalarını yazmış olduğumuz yazıyı sonuna kadar okursanız, siz de iyi pilav nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmiş olursunuz.


  • Mükemmel pilav için satın aldığınız pilavın türü önemlidir, bu yüzden baldo pirinci tercih edebilirsiniz çünkü daha doygun ve daha dolu bir lezzet sunacaktır.
  • Pirinçlerinizi 1-2 saat kadar önceden ılık suda bekletmek, pirinçlerin yumuşamasına ve daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır.
  • Sağlık sorunlarınız yoksa eğer tereyağını tercih etmenizi tavsiye ediyorum çünkü pirince tadını veren her zaman için tereyağıdır.
  • Pirinçleriniz ocaktayken hafif kavrulmaya başladığında biraz daha su ekleyin, bu sayede kuru ya da sert olmasını da engellemiş olursunuz.
  • Pilavınızın diri görünmesini istiyorsanız eğer çok fazla karıştırmamaya ve kaşık sokmamaya gayret edin, bu sayede pilavınız doğal bir şekilde pişecek ve pirinçleriniz çok daha diri görünecektir.
  • Pilavınızın yumuşak olduğunu hissettiğiniz anda her zaman yaptığınız gibi gazete kâğıdı ile dinlendirmekten vazgeçin çünkü bu kez pilav mama haline dönüşecek ve daha kötü olacaktır. Dinlendirme işlemini yapmadığınız takdirde pilavınızı normal bir şekilde tüketebilirsiniz.
  • Yağ konusunda eksik kaldığını düşünüyorsanız farklı bir tavada yağı kızartarak ekstra yağ takviyesinde bulunabilirsiniz, pilavınızın lezzetini hiçbir şekilde bozmayacaktır.
  • Pilavlarınızın lezzetli olmasını istiyorsanız her zaman için kısık ateşte pişirin aksi takdirde pilavınız yanabilir ya da en kötüsü dibe yapışarak daha kötü bir tat sunabilir, bu yüzden biraz sabırlı olmak ve uzun süre bekletmek gerekiyor.

0 $type={blogger}:

Yorum Gönder

Sıcak

Yeniler